eHieho

Paljonko hiehon kasvattaminen maksaa?

Lataa eHieho -hiehontuotantokustannuslaskuri ja testaa, paljonko hiehon kasvattaminen maksaa. Erilliset ohjeet laskelman tekemistä varten löytyvät tämän sivun alaosasta. Ohjeet ovat sijoitettu erilleen laskurista, jotta laskurista ei muodostu liian raskas ohjelmisto. Kevyt ohjelmisto helpottaa laskurin sujuvaa käyttöä.

Lataa eHieho maitotilalle 

Voit käyttää laskelman pohjana myös mallilaskelmaa, johon muutat oman tilan tiedot:

Lataa eHieho mallilaskelma, 22 lehmän maitotilan uudistushiehojen kasvatus

(c) savonia.fi

Ohjelman tekijä ei vastaa ohjelmassa mahdollisesti esiintyvistä puutteista tai virheistä! Ilmoita ohjelmassa mahdollisesti esiintyvistä puutteista tai virheistä ohjelman tekijöille.

Ohjelmaa saa käyttää vapaasti esim. maatilalla, neuvonnassa ja koulutuksessa, mutta julkisissa esityksissä on mainittava tekijöiden nimet ja Savonia-ammattikorkeakoulu.

eHiehon tekijät: Jyri Tuovinen, Marita Jääskeläinen ja Hannu Viitala, Savonia ammattikorkeakoulu Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää laskurin kehitystyöstä eHieho - Tuotantokustannuslaskurin kehittäminen - Marita Jääskeläinen

 

Ohjeet:

eHieho: Käyttöönotto-ohje (ja makrojen suojausasetukset)  - Jyri Tuovinen

eHieho ohjelma on excel- työkirja, jonka toimintoja ohjataan makroilla, jotka ovat pienimuotoisia ohjelmia (vba- (visua basic for application) ohjelmia). Normaalisti näiden ohjelmien, eli makrojen käyttö on tietoturvasyistä estetty, mutta eHiehon käyttö edellyttää makrojen toiminnan sallimista. Lue lisää.

 

Tervetuloa käyttämään eHieho ohjeita - Tomi Pasanen

Klikkaa kuvasta sitä osiota josta tarvitset ohjeita. Ohjeet sisältävät myös mallilaskelmana yhden todellisen tilan hiehojen tuotantokustannuslaskelman, joten voit verrata omia tietojasi mallilaskelmaan.

Klikattuasi haluamaasi osiota se aukeaa selaimesi uuteen välilehteen. Selaimesta riippuen ohje voi aueta näytölle erikokoisena. Auenneen ohjeen kokoa voit muuttaa itsellesi sopivaksi pitämällä näppäimistöstä Ctrl-painiketta pohjassa ja samalla painaa näppäimistön + tai - painiketta tai rullaamalla hiiren rullaa.

Palautetta ja kommentteja ohjeista voi lähettää sähköpostiosoitteeseen hannu.viitala(at)savonia.fi

Laskelman tiedot Kotieläintuotanto Tuotot Yleiskustannukset Pääoman korko Rehukustannus Muut Muuttuvat Kustannukset Rakennukset Koneet Tuotantokustannus Raportti Suppea Työ Tuotantokustannus Raportti Laaja

EU:n maatalousrahasto ELY-keskus ETT EVIRA MTT TTS Savonia-amk